tirsdag 28. januar 2014

~ De kalte det kolikk ~

Jeg skeiver ikke dette innlegget for å få sympati, men prøver å oppsummere for min egen del og for å gi ett bilde av hvorfor bloggen har vært stille i så lang tid! :) jeg er ikke tilbake på blogg fronten enda, og vet ikke når jeg får overskudd igjen :) 

Woow så fort tiden går, Julian er allerede 6mnd. Vi har hatt mye opp og nedturer etter den lille kom til verden. Å bli mamma e helt som jeg trodde! Jeg har passet mange barn og hele tiden forbredt meg på at det kom til å bli annerledes med sin egen, men hadde ikke sett for meg så mye bekymring og pes. Vår lille har ikke hatt noen enkel start dessverre. Han gråt og gråt hele dagen, men sov heldigvis på natt. Han var tidlig ute med å sove "rundt". 2 uker gammel sov han fra 23-07. Men han slapp ikke unna alle smertene han hadde på dagtid!!

Kolikk var det de kalte det..legen, helsestasjonen osv.. Han fikk malt pga at han var hard i magen, men over tid hadde det motsatt effekt så alt ble bare værre for han. Han fikk minifom for luftsmerter som hjalp litt og byttet til dr.browns flasker (nei, ammingen funket heller ikke). Med de flaskene ble han kvitt mye av smertene sine, men han hadde fortsatt flere timer pr dag hvor han vred seg i smerter og hylte. Vi gjorde absolutt alt vi kom på, vugging, bæring, mage massasje, osv osv..... Ved vugging eller å ligge på oss; da steg lydnivået til de grader, la vi han for seg selv ble det bedre. Så han måtte holdes i hånda eller bli holdt på magen/brystet. 
Vi fikk jo 1000 tips til hva vi kunne gjøre så vi gikk til manuell terapeut hvor det viste seg at han var stiv og låst i hele høyre side- bekkenet, ryggen og nakken. Etter 2-3 mnd med behandling ble han endelig bra, og skal ikke tilbake før han er ett år for kontroll! Takk og lov ❤

Når han var 1mnd ble han forkjølet for første gang.. En "forkjølelse" som han aldri blir kvitt ser det ut som. Han blir bedre innimellom, men så fort han er i nærheten av noen som er litt forkjølet så er vi i gang igjen og da varer det 2-4 uker med skikkelig hoste. Har vært maks 3-4 dager fri for hoste siden dette begynte. 

Gulp.....dette har vi hvertfall ikke vært fri for. Sprutgulp, skikkelig.. Ugh. Stakkars liten! Og vekten hans har jo ikke gått oppover, men enten stått stille eller gått nedover :( 

Konklusjonen på alt dette?? 
Mange sykehus turer med beskjed om at dette slett ikke er kolikk!! Kolikk er bare en "diagnose" de stiller på de små når de ikke vet hva som feiler babyen.. Og endelig fikk vi ett svar; Julian har kumelksproteinallergi. Hva er det? Jo, det er en mer avansert utgave av lsktoseintoleranse. 
Så med ny kost på lille gullet har vi jammen meg en ny gutt. Han sluttet å ha vondt med en gang han fikk ny melk og ble mer fornøyd, mindre gulp ble det også OG han gikk endelig opp i vekt :D + at hosten ble bedre, helt til han og vi ble slått ut av infulensa. Jammen glad vi sto på videre og ikke slo oss til ro med at det var "kolikk". 

Vi har fortsatt mye missnøye, mye skriking ved måltidene spesielt. Både vi og helsestasjonen tenker det er spise-vegring etter å ha hatt strengt regime på maten for å gå opp i vekt. skjemaer på skjemaer hvor det måtte skrives opp hvor mye han spiste, når han spiste, når han gulpet, når han hostet, når han tisset eller bæsjet. Det er/var slitsomt både for oss og julian. Så nå tester vi ut litt forskjellig og får tett oppføling av helsestasjonen. Blir spennende å høre hva de sier på mandag :)

Vi har hatt mye gleder også altså! Julian sier klart og tydelig "MAMMA" og strekker seg etter meg. *smelt* Han er også verdens blideste baby når vi er ute, og elsker folk. Mange sier "Jeg har aldri sett en baby som er så blid hele tiden", så noe riktig må vi da gjøre :D Han elsker når pappaen kommer hjem, smiler og ler som bare det :D Og på ettermiddagen når han begynner å bli sliten så får han latterkrampe av at vi bare titter litt rart på han ;) han kan borte-tittei og gjør det selv med gulpekluten, vinker og styrer :D han har rullet og kravla seg bortover, men det har han tydeligvis "slutta med" :p

Dette var Julian sine første 6mnd i ett kort sammendrag! Nå håper vi han slipper mer sykdom, vondt og stress så vi kan nyte tiden litt også, ikke bare vært på behandlinger og undersøkelser her og der hver uke :) 




❤Klem fra FruFloden ❤ 

2 kommentarer:

  1. herlighet så mye en stakkars liten gutt (og dere) må igjennom i sitt første møtemed verden. Vi hadde kolikkbarn med første. et mareritt! Godt dere fant ut hva det var tilslutt! Håper alt are går oppover heretter :)

    SvarSlett
  2. Utrolig hvor fort tiden flyr! Og at han alt har begynt å si mamma da <3 artig å lese om alt han har begynt å mestre nå : D gleder meg masse til å se dere igjen! : )

    -Aina Elise

    SvarSlett

Hei! Takk for besøket, det hadde vært utrolig hyggelig med en hilsen :) Klem fra FruFloden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...