søndag 3. august 2014

~ De første 15 ukene ~

De første 15 ukene har vært veldig opp og ned. Allerede 2 dager etter eggløsning startet bekkenet å gjøre vondt og jeg hadde helst sinnsyke smerter i eggstokk-området. Jeg trente tiltross for smertene, i håp om at det ikke var noe farlig. En uke etter begynte kvalmen for fult, og jeg var ganske sikker på at jeg var gravid.

Tok en test som var negativ, ventet 3 dager og tok en ny som var positiv.
Alt mulig raste igjennom hodet mitt! Glede, sorg, redsel og alt om igjen og om igjen. Dårlig samvittighet ovenfor Julian, tenk om jeg blir like dårlig som sist. HJELP!!
Heldigvis fikk jeg snudd disse katastrofe tankene :)

//Rask forandring på magen

Siden jeg fortsatt hadde store smerter i området der eggstokkene var så måtte jeg på Ultralyd. Den viste ingen baby, men dette var alt for tidlig. Heldigvis viste den hva smertene kom fra, nemlig cyster. Det hadde nok sprukket en når eggløsning var. Dette var veldig vanlig sa de.
Jeg fikk ny UL uken etter for å se om det var noe der, og for å avkrefte at det var utenfor livmoren siden de også var litt redde for dette. På denne ultralyden fikk vi se en prikk som var 1mm stor. Alle gravidsymptomer hadde på dette tidspunktet forsvunnet, og jeg var redd den lille var død. Fikk ny UL 2 uker senere og der fikk vi se hjertet slo, og dagen før (uke 7+3) kom en ekstrem kvalme og alle gravid symptomene igjen.

Kvalme, oppkast, vondt bekken, blodtrykksfall og magesmerter har det gått i siden uke 7+3. Og såklart oppå det hele har jeg vært syk av og på i 1,5mnd. Hodepine, muskel og leddsmerter, vond hals, svimmel. Legene viste ikke hva som var feil, men fikk en penicillin kur mot bihulebetennelse og er endelig bedre. 

//Magen har kommet fort denne gangen

Fra uke 12 ca ble magesmertene værre, og jeg hadde blødninger i ny og ne. Så i uke 14 var jeg inne på enda en ultralyd for å finne ut hvorfor. Og det var egentlig ingen grunn, kanskje fordi morkaka ligger nære åpningen, ellers så var jeg bare en av de som hadde litt smerter og blødde litt nå og da. Alt var iallfall bra med spira :)

Denne uka har matysten også kommet igjen - HERLIG <3 
Og det var kjempe digg med noe grønt og dip til kvelds! +Blomkålsuppe <3 til middag. NAM!
//Blomkål, Stangselleri, Paprika, Gulrot og dip

Så en veldig opp og ned start denne gangen. Jeg var på langt nær så dårlig med Julian, da var jeg bare så vidt kvalm fra uke 6-9 og ellers kjempe fin form. Så svangerskapene er så langt så forskjellige. Veldig spent på hva som sjuler seg der inne <3

               

1 kommentar:

  1. Uff, håper det bare går oppover med formen i resten av svangerskapet:)

    SvarSlett

Hei! Takk for besøket, det hadde vært utrolig hyggelig med en hilsen :) Klem fra FruFloden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...