søndag 9. juni 2013

~ HØYGRAVID, mye jeg ikke viste om å gå gravid ~

I dag har jeg igjen 39 dager til termin og var fra i går offisielt HØYGRAVID!! Wow.. Det er ikke så tungt som jeg hadde forestilt meg, har jo sett damer som puster og peser, ser slitne og ustelte ut.
Men etter å ha tenkt meg om er det til tider er det akkurat slik jeg føler meg! 

Det er så utrolig mye jeg ikke viste angående å gå gravid.. Mulig folk har fortalt det og jeg har "blåst" det bort.. Har jo fått med meg at -magen vokser seg rund å stor, må holde meg unna litt forskjellig mat+ alkohol og røyk så klart, puppene gjør vondt, bekkenet kan gjøre vondt, vanskelig å få på sokker mot slutten, at det er så koselig når babyen sparker, man kan bruke magen som bord, at man får høyt blodtrykk ++ masse mer..

Men jeg viste ikke
♠ ..At puppene skulle gjøre SÅÅÅÅ vondt at dusjstrålen ikke kunne komme direkte på dem!! 
♣ ..eller at bekkenet ikke var vondt hele tiden, men at det kommer ann på hvor mye jeg bruker kroppen.. 
♠ ..at kynnere utløses også av stress i tankene, ikke bare fysisk stress eller tunge løft. +at de kan gjøre vondt og være mange, og da er det fare for fortidlig fødsel!! 
♣ ..man kan ha så vondt i bekkenet at man bare gråter og trenger hjelp til den minste ting som å snu seg i senga.
♠ ..HORMONER er umulig å styre!! 
♣ ..blærekattar/UVI kan utløse rier (ett lys gikk opp for meg om HVORFOR det er så viktig å behandle UVI raskt i svangerskap)
♠ .."menssmertene" kommer i slutten av svangerskapet selv om man ikke har mensen, og kalles modning!! 
♣ ..pusteproblemer får man vist også, men sier seg jo egentlig selv når det blir dårlig plass.. 
♠ ..babyen kan "lande på/være borti" ting(organer, hoftekam, ribbein, magesekk, lunger) og det gjør uhyre vondt!!!!!!!!
♣ ..slik som Erik og Kriss synger i sangen "Rundt fingeren" : Den minste ting det tar en uke som regel... Plutselig fått en helt ny forståelse for det! TING TAR TID!! 
♠ ..selv om man har endel vondter så skal man ikke bekymre seg så veldig, dette er helt vanlig og babyen har det helt  sikkert som plummen i egget. Bare mammaen som får vondt! 
♣ ..magen er ikke alltid rund, den kan få mange rare former. Og i starten hadde den en tendens til å bli mindre og "slapp", så man skulle tro babyen var borte. (Vet at det ikke går Ann uten videre)
♠ ..barbering er ekstremsport!!
♣ ..blodtrykket blir lavere når man er gravid (blir som regel høyere mot slutten), og lavt blodtrykk er JÆVLIG. Du går rundt og er svimmel, kan ikke stå lenge stille, få i deg nok mat å drikke ellers får man blodtrykksfall! Og hvis man besvimer da, så er ikke det så farlig bare man ikke faller på magen :p og forresten er det ingenting å få gjort mot lavt blodtrykk og ikke er det farlig, bare VELDIG ubehagelig..!!!!

Kunne skrevet så mye mer, men får vel holde nå. 
Men ja, det er koselig med spark/åling :D man blir jo helt fra seg hvis man ikke har kjent noe på en stund. ❤

Magebilde Uke 34+5, 40 dager igjen til termin!

p.s INGEN svangerskap er like!! Så om du ikke har opplevd noe av dette, eller opplever ting på en annen måte så betyr ikke det at du er unormal. Alt er vist "normalt" når man er gravid.. 


               

4 kommentarer:

 1. Spennende den siste tiden. Håper du ikke får så altfor mange plager og at fødselen går kjempefint. Lykke til :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, synes det er veldig spennende! :) Tenker at fødselen kommer til å gå bra :) Tusen takk!

   Slett
 2. Gratulerer som høygravid! Tenkt at du aldri har vært nærmere å få tigergutten din:) Må si jeg kjenner meg igjen i alle punktene! hehe. Er ikke bare en fryd å gå gravid. Du ser kjempe flott ut!:)
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D Nei, tenk det! Spennende. Nei, det er ikke bare en fryd, men allikevel så er det så koselig :) Oii, så koselig å høre :D
   Stor klem tilbake <3

   Slett

Hei! Takk for besøket, det hadde vært utrolig hyggelig med en hilsen :) Klem fra FruFloden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...