torsdag 11. april 2013

~ Mobiltelefonen ødelegger... ~

For det første så har vi ikke "tid" til å kjede oss lengre. Med en gang vi har 2 sekunder ledig er det frem med mobilen for å sjekke facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Kik ++ alle de andre sosiale mediene.
Og alt dette virker også mye viktigere enn EKTE sosialt samvær.

Man tror man er sosial, fordi det føles ut som at man er sosial når man poster ting, er med på diskusjoner på Facebook, andres opp og nedturer og ikke minst får LIKES og respons. Jeg liker egentlig veldig godt den reklamen som Netcom hadde for en stund siden med disse dukkene som er så opptatt av telefonene sine.

"Det er bedre å bli elska enn å bli laika" 

Det er faktisk noe i det dem sier der.
Mobiltelefonen ødelegger viktige og ikke minst koselige øyeblikk.

Finnes det ikke bilder har det ikke skjedd.
Jeg tar meg selv stadig vekk i det å føle at jeg MÅ finne frem telefonen til hver lille anledning. Enten om det er kun når jeg kjeder meg eller hvis jeg har en av kattene på fanget og jeg føler at det er SÅ KOSELIG at "dette må jeg ha bilde av", og poste ett sted så alle får se. Og jo flere "LIKEs" jeg får, jo koseligere har jeg det!
Men egentlig hver gang jeg drar frem tlf ved slike anledninger så ødelegger det litt av den koselige stemningen. Og i noen av tilfellene så GÅR kattepusene :(

Tenker også litt på det der når man får barn, at man må dra frem telefonen for å ta bilde og poste på facebook eller noe med en gang babyen er ute av den mørke trygge hulen sin. Jeg skjønner saken med å dokumentere "første bildet - 5 min gammel" f.eks. Det er jo bare koselig å ha i album så den lille får se senere! Men fødsel er jo TROSS ALT en "privat" stund som kanskje burde nytes mellom mor, far og barn. Og tenk, det er et øyeblikk man aldri får tilbake. Første gang man ser sitt eget barn.

Husker jeg hadde en helt annen innstilling for bare kort tid tilbake. Syntes det var så merkelig hvis folk ikke postet bilder av babyen sin med en gang, "for de måtte vel være stolte"? Og så klart de var det, men det kunne jo ikke måles i bilde som ble lagt ut på nettet. Jeg synes alle får legge ut bilder/statuser i sitt tempo. Og jeg har jo ikke født før, men ser for meg at jeg vil nyte stunden med mannen min og lille tigergutten når han kommer. Så Facebook får vente..  

Nå ble jo dette ett litt annet innlegg enn jeg hadde forventet, men poenget er "Bruk tiden fornuftig, ikke la telefonen ødelegge de viktige SMÅ øyeblikkene i livet som du aldri kan få tilbake"

Kan jeg få høre din mening? 

♥♥ ♥♥ ♥♥               

2 kommentarer:

  1. Enig med deg :) tlf opptar oss altfor mye. Men det er ikke lett å legge den fra seg heller. Men er utrolig godt når man klarer det :) Men skjer altfor sjeldent.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det er ikke kjempe lett men synes det er lettere enn man tror.. Jeg hadde pause fra facebook i 3 mnd, og det var DEILIG. Nå sitter jeg her ratt med pc, iPad og tlf og sjekker face på alle 3 "samtidlig".. Er det mulig.. huff..

      Slett

Hei! Takk for besøket, det hadde vært utrolig hyggelig med en hilsen :) Klem fra FruFloden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...